Email Address

email@example.com

Customer Support

70 975 975 70

Office Address

California Floor, USA 1208

Our Services

There are many variations of passages of Lorem Ipsum available but the majority have suffered alteration in some form by injected humour.

Explore

Explore
Customer Assistance

There are many variations of dummy that passages of Lorem Ipsum available but an the majority have suffered that is dummy alteration in some.

Read More
Explore

Explore
Innovative Ideas

There are many variations of dummy that passages of Lorem Ipsum available but an the majority have suffered that is dummy alteration in some.

Read More
Explore

Explore
Global Presence

There are many variations of dummy that passages of Lorem Ipsum available but an the majority have suffered that is dummy alteration in some.

Read More
image
image
image
image
image
image

Our Features

There are many variations of passages of Lorem Ipsum available but the majority have suffered alteration in some form by injected humour.

Business Growth

There are many variations passages of Lorem Ipsum available but the abo majority have suffered.

Sustainability

There are many variations passages of Lorem Ipsum available but the abo majority have suffered.

Performance

There are many variations passages of Lorem Ipsum available but the abo majority have suffered.

Organization

There are many variations passages of Lorem Ipsum available but the abo majority have suffered.

Saving Strategy

There are many variations passages of Lorem Ipsum available but the abo majority have suffered.

Retirement Planning

There are many variations passages of Lorem Ipsum available but the abo majority have suffered.

image

Become a Part of Community !

Get in touch with us and send some basic info for a quick quote

Vilma átöltözött

Arculatváltás, iroda átrendezése, új stratégiai irányok, webtervezés, blogfrissítés, saját média fejlesztés, Meetup szerveződés… féléves munka első gyümölcsei kezdenek megmutatkozni, és a mai napon elindult Vilma új weboldala.

http://vilma-virtualmarketing.net
Irány Vilma új oldala!

A 2011-ben indult “Vilma mondja” blog is az új helyre került, a régi bejegyzések egyelőre továbbra is itt érhetők el, de folyamatosan aktualizálva átkerülnek az új oldalra.

memetika

Négy kapufa a digitális toborzásban

Az online eszközök hovatovább átvették a vezető szerepet a toborzási kommunikációban. Igen, a közösségi média, a saját weboldal, kiváltképp a karrieroldalak alkalmasak a toborzási célú üzenetek célba juttatására. De nem erre találták ki őket, ezért használatuk során az “egy-az-egyben” alkalmazás nem mindig a várt eredményre vezet. Sokan értelmezik félre a lehetőségeket, tévesztik el a célokat, ezért itt az ideje sorra venni és eloszlatni az ezzel kapcsolatos tévhiteket.

(James Ellis cikkének hazai adaptációja)

1. Tévhit: több rajongó növeli az elérést

Nézted mostanában, hogy hány követőd van a közösségi médiában? Nehogy lemaradj egy mérföldkőről, lehet, hogy a közönséged épp most éri el a 100 vagy az 1000 többszörösét… Ne fáradj, ez senkit nem érdekel, és nem könnyíti meg a toborzásodat.

Tegyük fel, hogy van 1000 követőd a Facebookon (akkor is, ha mondjuk, csak 300 van). És tegyük fel, hogy a legutóbbi bejegyzésedet a Facebook szerint látta hat százalékuk (valójában ez a szám kb 2-3% körül maximálódik). Nos, akkor az erre a posztra költött pénzed, időd arra ment, hogy max. 60 embert elértél. Még ha valami irtózatosan magas, 5% feletti kattintási arányod van is, hárman olvasták el, amit írtál, vagy nézték meg a képet. Még rosszabb a helyzet, ha a bejegyzés hirdetésnek tűnik (nem, a Facebook még nem tette közzé a szabályokat, amelyek alapján ezt megítéli), mert akkor tuti nem mutatja meg (ingyen) a rajongóid 2%-ának sem.

Sajnos a LinkedIn sem sokkal jobb, hiszen ott is két oldalról szűrik, hogy ki mit lát, és persze a valós eredményeket igyekeznek ők is fizetős konstrukciókhoz kötni. Állítólag hamarosan a Twitter is ezt a mintát fogja követni.

Minél több a rajongód, annál nagyobb az esélye, hogy a közösségi média nagy százalékukat blokkolni fogja a nagyobb bevétel reményében, és azzal, hogy a változatos hirdetési lehetőségekkel “megkönnyíti” az elérésüket. Tehát a rajongóid számának növekedésével egyre csökkenni fog az elérésed és a hatékonyságod, viszont egyre többet kell költened, hogy ne legyen drámai a zuhanás.

2. Tévhit: maximálni kell a jelentkezések számát

Mindannyian azt tanultuk, hogy a toborzás lényege, hogy minél többen jelentkezzenek. A jelentkezők száma a toborzás valutája. Ez indokolja a HR létszámbővítését, az asszisztensek és gyakornokok foglalkoztatását, talán még az éves célprémiumot is.

De minek. Szerintem a jelentkezők számát tök fölösleges mérni. Csak azért mérjük, mert azt hisszük, hogy a jelentkezéstől lesz a pályázóból jelölt, vagy hogy ez jelent bármit is. Valójában a konverzió egészen máshol és máskor történik. Gondold végig. A jelölt nem a gombnyomással keletkezik. Előtte valamiért el kellett látogatnia a weboldalra, megnézni, hogy mit nyújtasz neki, hogy hogyan passzol mindez az ő egyedi elképzeléséhez, hogy vajon milyen lesz munkába állni nálatok, kell egy indok, hogy megnyomja azt a gombot (és a “mi baj lehet” nem jó indok).

Ezzel szemben a legtöbb oldal úgy van megtervezve, hogy minden látogató azonnal nyomjon gombot. Ne is tájékozódjon, csak jelentkezzen, töltsön ki és fel. Pedig a jó jelölt nem fog gombot nyomni, ha előbb nem kap választ a kérdéseire.

3. Tévhit: több jelöltből több lesz alkalmas

Biztos van olyan, aki állást keres, majd a személyes elvárásait a megszerzett pozícióhoz igazítja, de az egyszerűség kedvéért osszuk a jelentkezőket két csoportra. Az egyik csoportot nevezzük szakembernek, a másikat munkanélkülinek (eltekintve most a két szó mögött rejlő sztereotípiáktól).

A munkanélkülinek nem babra megy a játék: minél több állásra jelentkezik, annál nagyobb eséllyel jut be egy interjúra, vagy kap végül ajánlatot. Persze, hisz a beilleszkedésben, de nincs ideje találgatni, hogy vajon ő megfelel-e a pozícióra (legtöbbször az alapelvárásoknak sem felel meg). Ezt a munkát rád bízza, és örül, ha meg tud téged győzni.

A jó szakember körülnéz, mielőtt jelentkezik egy állásra. Nem akar elveszni a saját pályázatai között. Hisz a beilleszkedésben, de arra is kíváncsi, hogy a munkahely megfelel-e az ő elvárásainak. Hülye lenne rád bízni a döntést, amely élete több évét fogja meghatározni.

Milyen kár, hogy e két célcsoportnak nem lehet két külön karrieroldalt üzemeltetni… A szakembert nem érdekelné, hogy hova van elrejtve a jelentkezés gomb, mindaddig, amíg érdekli amit megtud a cégről az oda vezető úton. A munkanélkülit nem érdekelné, hogy milyen vonzó az ajánlatod, ő a gombot keresi, mert ma még másik tízet is meg kell nyomnia, hogy feltölthesse a szabvány életrajzát. A legtöbb oldal Magyarországon munkanélkülieknek készült. Hajlamosak vagyunk olyan tartalommal megtölteni, amely a gombnyomás irányába viszi a látogatót. Ki akarja elriasztani a jelentkezőket olyan tényekkel, hogy a cégnél sokat kell dolgozni, vagy hogy kevés a lehetőség az otthoni munkavégzésre? Örvendünk, amikor valaki gombot nyom, hurrá, akkor egy lehetőséggel közelebb kerültünk az alkalmas jelölthöz.

Azonban, amikor végignézed a jelentkezők körét, kit választanál inkább? Ki fog együtt fejlődni a terheléssel hosszú távon? Ki lesz elkötelezett végig a betanulási időszak alatt, ki válik lelkes és lojális munkaerővé? Ugye, nem a gombnyomogatók? Neked pont azok kellenek, akik vették a fáradságot, hogy a céget megismerjék és a maguk részéről meghozzák a döntést, mielőtt a gombot megnyomták. Neked azok kellenek, akik azt mondják 3 év múlva, hogy “ez az én munkahelyem” (és nem azt, hogy “van munkahelyem”).

A jó hír az, hogy nem kell a munkanélküliek dolgát megkönnyíteni. Ha nem találják a gombot, sebaj, a legrészletesebb információ sem fogja őket visszatartani attól, hogy megkeressék. Tehát foglalkozhatsz azokkal, akik téged érdekelnek, és egy jól felépített oldalon, informatív tartalommal meggyőzheted őket arról, hogy téged válasszanak. Aki nem jut el a gombnyomásig, valószínűleg nem a te embered, talált valamit, ami úgyis megszakította volna a felvételi folyamatot is.

4. Tévhit: a tartalom csak körítés

Lejárt az az idő, amikor a “nyitott pozíció” irányítja a toborzást. Megváltozott ugyanis a toborzás menete, kiváltképp a pályakezdők körében. Tele a padlás nyitott pozíciókkal. Egységesített elnevezések, azonos elvárások és közhelyes “munkáltatói előnyök”. Csoda, hogy boldog-boldogtalan megnyomja a gombot, hogy rád bízza a kiválasztás fáradalmait?

Senki sem keres “nyitott pozíciót”. A tehetség keresi a kibontakozás lehetőségét. Nem tudja, hogy mire jó a diplomája. Nem biztos a képességeiben, még kevésbé tudja, hogy a megszerzett ismeretei mennyiben járulhatnak hozzá egy vállalat sikeréhez. Nem elég megmutatni neki, hogy mi az a minimális elvárás, aminek biztosan megfelel – arról kell meggyőzni, hogy van egy hely, ahol támogatják a fejlődését, szakosodását, és ahol az azonos tanulmányok alapját képező egyéni képességek számítanak.

Hogyan lehetne meggyőzni bárkit is az egyforma vállalatok által közzétett egyforma pozíciónevekkel? Be kell mutatkozni. Elmondani a sztorit. Bemutatni a munkatársakat. És az ő történeteiket. Meg kell ismerkedni, és a legjobbakat kell meggyőzni először saját értékükről, aztán arról, hogy itt a legjobb helyen vannak. Tartalom, tartalom, tartalom. Csak a tartalom különböztet meg más vállalatoktól. A cég neve, termékmárkája nem mutatja meg, hogy milyen munkahely (lenne). Minden pályázó erre éhes. Aki már álláskeresési fázisban van, az hamarosan gombnyomogatóvá válik. Aki még csak tájékozódik, vagy tanul, esetleg szórakozik a neten, bele kell, hogy fusson a tartalomba, ami hozzád vezeti. Mert hasznos tartalmad van, ami tanít, tájékoztat vagy szórakoztat. El kell szórnod a tortád morzsáit, ha kell, egész tortákat szórj! Nincs mire spórolni, aki már jelentkezett, azt nem kell meggyőzni.

De a világot, tele a tartalmat kereső tehetségekkel, őket csak így találod meg. A hasznos tartalom az, ami elvezeti őket hozzád, és ami vágyat kelt bennük, hogy a te biciklidet tolják fel az emelkedőn. Ez ilyen egyszerű.

Ingyenes stratégiai tanácsokért: [button size=”medium” align=”center” full=”true” link=”mailto:vilma@haragtalan.net” color=”orange”]Levél Vilmának[/button]

 

image